Fibre Road

Home

Fibre Road asfaltwapening versterkt asfaltconstructies wegen en terreinen 

Met sterk toenemende verkeersvolumes op de wegen, is het noodzakelijk dat ingenieurs voortdurend zoeken naar nieuwe oplossingen, vooral wanneer herstellen en versterken van bestaande asfaltverhardingen aan de orde is.

Fibre Road G.F.R.P. (Glas Fiber Reinforced Polymer) wapening van Fibre Net is een waardevolle tool om een asfalt constructie te versterken en verlenging van de gebruiksduur te realiseren.

Fibre Road wapening lost de kritieke problemen op die wegbouwkundige ingenieurs onder ogen krijgen bij het herstellen en onderhouden van wegen. Bestaande wegconstructies zijn veelal niet meer in staat om de als maar groter wordende verkeersvolumes op te nemen en de hogere aslasten te dragen.

De mechanische eigenschappen en het gedrag van Fibre Road wapening ingebed in asfalt zorgen voor significante verbeteringen tegen  vermoeidheid, geeft aanzienlijk meer sterkte en voorkomt verdere schade, dus verbeterd de levensduur in het algemeen. 
 
Kenmerken 

Fibre Road G.F.R.P. wapening is gemaakt van een continue glasvezels. Deze glasvezels wordt geïmpregneerd met een thermohardende hars, waardoor een hoge chemische en mechanische weerstand ontstaat.

Deze kenmerken staan toe dat de wapening als versterking ook onder zeer agressieve chemische omstandigheden (bijv. chloriden en / of dooizout) wordt toegepast.

De wapening is radiotransparant dus interfereert niet met het elektronisch elementen voor ingebouwde detectie diensten e.d.. Dit is problematisch wanneer er een wapening van staal in de verharding is opgenomen. Dankzij de typische chemische en fysische samenstelling is Fibre Road wapening zonder problemen volgens de gangbare methoden te verwijderen zoals frezen, snijden, e.d.


 Chemisch en mechanisch resistent.
Zelfs onder bare omstandigheden
(vochtige omgevingen ect.) 

Competibel met frezen
laat zich makelijk frezen


Thermisch resistent
Zelfs bij grote veranderingen
in temperatuur


 

Radio-transparant
geen interferentie met
elektronische bekledingGeen onderhoud
ook op de lange termijn

 

 


 

1. controle proefstuk

 

2. twee-laags proefstuk met traditionele emulsie

 3. twee-laags proefstuk met FRP-wapening en traditionele emulsie
 

4. twee-laags proefstuk met FRP-wapening en gemodificeerde emulsie (SBF)