Grondwapening

Home

CITEKO civiele techniek biedt met Secugrid® uniaxiaal geogrid als grondwapening dé oplossing voor grondkerend constructies met een hellingshoek tot 90°.

Bij het ontwikkelen van een terrein of gebied moet de ontwerper keuzes te maken, vooral wanneer sprake is van een geaccidenteerd en/of gedeeltelijke bebouwing.  Het bouwen van grondkerende constructies biedt de oplossing om een terrein oppervlak maximaal te benutten. Diverse opties zijn mogelijk, zoals: betonnen keerwand, modulaire blok systeem, schans- en staalkorf, groen begroeide wanden, etc.

Secugrid uniaxiaal geogrid wordt toegepast voor het wapenen van grondkerende constructies, keermuren, modulaire bloksystemen, schanskorven, staalkorven e.d.

   

 


   
 

De voordelen van grondkerende constructies met Secugrid® geogrid

  • tot 50% goedkoper dan traditionele constructies van gewapend beton
  • grote winst door korte bouwtijd
  • mogelijkheden tot gebruik van op de bouwplaats gewonnen of hergebruikt aanvulmateriaal
  • hellingshoeken mogelijk van tot 90º
  • ruime keuze aan architectonische afwerkingen

Secugrid grondwapening is sterk, flexibel, betrouwbaar, milieuvriendelijk en economisch.


Enkele project toepassingen:


   

   

Als taludwapening voorkomt Secugrid ® geogrid ook erosie van grond.

Eigenschappen
Secugrid geogrid neemt schuifspanningen op waardoor het grondlichaam niet bezwijkt door afschuiving. Daarnaast beperkt Secugrid geogrid de vervormingen in het grondlichaam.
Door toepassing van Secugrid geogrid achter bijvoorbeeld een damwandconstructies wordt de gronddruk tegen de damwand ontlast. De actieve gronddruk achter de damwand wordt door het Secugrid geogrid overgedragen in de weerstandbiedende grond achter de damwand waardoor besparing mogelijk zijn op de dikte – en inheidiepte van de damwand.

Secugrid uniaxiaal geogrid staat garant voor stijfheid met een hoge treksterkte bij geringe rek in zowel lengte- als breedterichting. Met deze eigenschappen worden grote belastingen opgenomen bij een minimale vervorming. Secugrid uniaxiaal geogrid wordt geleverd met een treksterkte > 1200 kN/m.

CITEKO civiele techniek heeft  ervaring met het ontwerpen en berekenen van grondkerende constructies.

Door een variatie aan mogelijkheden wenden steeds meer ontwerpers en architecten zich tot CITEKO civiele techniek voor een totaaloplossing.


Voor meer uitgebreide product informatie en toepassingsmogelijkheden kunt u  contact met ons opnemen.